ekai.pl
Środa, 23 maja 2012 Św. Leoncjusza z Rostowa, biskupa i męczennika
z nadzieją
Komentarze (9)
ks. Piotr
5 lat, 4 miesiące temuJakie to dziwne - SB już nie istnieje - a robi czystkę w Kościele. Kiedy sobie z tym poradzimy. Kiedy wreszcie stanie sie prawda. Żal mi ks. Abpa. Mam ndzieję że jego dlasze życie bezie jeszcze piękniejszą Służba dla dobra Koscioła świętego. Ksieże Arcybiskupie czekamy na nowe prace i opracowania, które pomogą nam zrozumieć wiele powikłań tego świata i następnie prostym jezykiem pozwolą tłumaczyć ludziom trudną rzeczywistosc.
Odpowiedzseb
5 lat, 4 miesiące temuto chyba koniec publicznej działalności abp Wielgusa, bo nie wiadomo, co z tego co do tej pory napisał jest prawdą, a co nie...
Odpowiedzofca
5 lat, 4 miesiące temuPisze ksiadz: "Żal mi ks. Abpa. Mam ndzieję że jego dlasze życie będzie jeszcze piękniejszą Służba dla dobra Koscioła świętego." No właśnie... dlaczego robi się nagonkę na człowieka, wyciąga wszelkie prawdziwe i nie sprawy, a nie mówi się o tym, co było dobre. Przecież ks. arcybiskup dał się poznać w ostatnich latach jako wspaniały człowiek. Jeśli więc ktoś domaga się prawdy, to niech dąży do "całej prawdy". Czasem mam wrażenie, że ci, którzy robią tyle krzyku o ujawnienie prawdy, sami najbardziej się jej boją. Jeśli mówimy o tym, co złe, powiedzmy tez o tym, co dobre. Bo "Prawda nas wyzwoli", ale nie półprawda, manipulowana do własnych celów. Mnie też żal ks. arcybiskupa, choć nie usprawiedliwiam tego, co robił. Wierzę jednak, że Bóg potrafi wykorzystać te trudne doswiadczenia dla dobra jego i calego Kościoła. Dziękuję księdzu za głos nadziei i proszę o modlitwę za Kościół i jego owieczki.
OdpowiedzMichał
5 lat, 4 miesiące temu
ofca bo tak się konspiruje prawdziwy, dobry agent SB !!!!!, gdyby nim nie był nie musiałby kłamać, iść w zaparte do końca...miał nadzieję,że nikt na tej ziemi nie jest mu w stanie przeszkodzić w objęciu tego stanowiska..
jedynie papież ...Tak mówił w wywiadzie dla Gazety Wyborczej???
Zapomniał, że cuda się zdarzają i to Wyższa Istota mu przeszkodziła w objęciu stanowiska.
Zapomniał, że PRAWDA MOŻE GO WYZWOLIĆ!!!
I dlatego przegrał, za pewny siebie był ten drobny karierowiczek!Bardziej od Boga umiłował naukę - to ma za swoje.
Mija Tatjana
5 lat, 4 miesiące temuWe wszystko uwierze, ale dlaczego w ostatniej chwili mowi sie o sprawach. Wszystko zapoczatkowalo sie z o. Hejmo. Dlaczego przemilczano sprawy Arcybiskupa do teraz. Jak uwierzyc i w co? Jaka jest prawda?
OdpowiedzMija Tatjana
5 lat, 4 miesiące temu
We wszystko uwierze, ale dlaczego w ostatniej chwili mowi sie o sprawach. Wszystko zapoczatkowalo sie z o. Hejmo. Dlaczego przemilczano sprawy Arcybiskupa do teraz. Jak uwierzyc i w co? Jaka jest prawda?ks. Piotr napisał(a):
>
> Jakie to dziwne - SB już nie istnieje - a robi czystkę w
> Kościele. Kiedy sobie z tym poradzimy. Kiedy wreszcie stanie
> sie prawda. Żal mi ks. Abpa. Mam ndzieję że jego dlasze życie
> bezie jeszcze piękniejszą Służba dla dobra Koscioła świętego.
> Ksieże Arcybiskupie czekamy na nowe prace i opracowania,
> które pomogą nam zrozumieć wiele powikłań tego świata i
> następnie prostym jezykiem pozwolą tłumaczyć ludziom trudną
> rzeczywistosc.
warszawiak
5 lat, 4 miesiące temuto czy sb bedzie nadal szkodziła Polsce i Kościołowi zalezy od nas. od naszej postawy. my bylismy pod katedra i krzyczeliśmy NIE. trudne to było- bo głos wiązł nam w gardle, ale nie moglismy tylko stac i słuchac. i niech nikt nie mówi ze to słuchacze radia Maryja - to byli tez warszawiacy . przyjechali nie tylko samochodami, tez tramwajami, autobusami- tylu ludzi o tej porze idacych w jednym kierunku.... musielismy tam być
OdpowiedzMałgorzata
5 lat, 4 miesiące temuSiedem lat temu ks. Stanisław Wielgus otrzymał sakrę biskupią, której nie powinien otrzymać. Przecież w zakresie jego współpracy z SB nic się od 1990 roku nie zmieniło. Co na to wszystko ci, którzy tak zajadle atakowali tych, którzy mówili o potrzebie lustracji. Nie zapomnę pewnego polityka, który dziś chce pełnego otwarcia archiwów, a w 1992 roku powiedział: "Jestem przeciw lustracji i chciałbym, aby za dziesięć pamiętano, że byłem przeciw". Gdyby tacy mądrzy ludzie, jak on, wtedy nie byli przeciw, to dziś bylibyśmy w zupełnie innej sytuacji.
Odpowiedz