Drukuj Powrót do artykułu

5 pór roku w kuchni. Smak na życie

20.09.2017 , Reklama, am / wer Ⓒ ℗

Sample Fot. materiał prasowy

“5 pór roku w kuchni. Smak na życie” to książka kulinarna jakiej jeszcze nie było. Oryginalne przepisy, odważne połączenia smaków, klasyczne potrawy z nutą modernizmu. I historia niezwykłego człowieka, który żył dla pasji, a teraz z pasją walczy o życie.

Autor – Mariusz Wachowicz – to dziennikarz Polskiej Agencji Prasowej, doktor nauk ogrodniczych, projektant ogrodów, autor kulinarnego bloga, pasjonat fotografowania.

Wypadek, któremu uległ we wrześniu 2015 r. zmienił wszystko w życiu Autora. Mariusz został odnaleziony w środku nocy na ścieżce rowerowej, nieprzytomny z rozległymi urazami głowy. Lekarze nie dawali mu szans na przeżycie. Na długie tygodnie zapadł w śpiączkę. Nie było z nim żadnego kontaktu.

Po roku od wypadku Mariusz przeszedł nowatorską operację wszczepienia stymulatora pnia mózgu, u prof. Wojciecha Maksymowicza w Olsztynie. Dzięki niej Mariusz, prawdziwy wojownik, powraca do życia.

Po długiej zimie przyszła wreszcie dla niego wiosna. Dlatego w książce Mariusza Wachowicza znajdziemy piątą porę roku i wielki smak na życie.

Do pełni sukcesu potrzebna jest jednak codzienna, wielogodzinna rehabilitacja. To bardzo ciężka praca, którą Mariusz wykonuje, aby powrócić do normalnego życia.

Kupując książkę, pomagasz – część zysków przeznaczona jest na rehabilitację Mariusza.

Kup książkę Wydawnictwa Fronda

Polecamy książkę “5 pór roku w kuchni. Smak na życie”

Wersja do druku

Przeczytaj także

19 września 2017 13:22

Papież, który zapalił świat

Portal eKAI prezentuje część tekstów publikowanych w płatnym serwisie agencyjnym Katolickiej Agencji Informacyjnej.
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.