„Anielskie pierogi” na świątecznym stole – zachęta do wsparcia bydgoskiej Caritas
05 grudnia 2011 | 19:29 | jm Ⓒ Ⓟ
„Pierogi Gajowego” z borowikami, pietruszką i cebulką, pierogi ze szpinakiem i czosnkiem lub z kapustą kiszoną, borowikiem i podgrzybkiem – to tylko niektóre pozycje z bogatego menu, jakie proponuje na wigilijny stół Caritas Diecezji Bydgoskiej.
Charytatywna organizacja pod szyldem Kościoła od kilku lat prowadzi w Bydgoszczy Pierogarnię „Pod Aniołami”. Niewygórowane ceny i kuszące smakiem potrawy przyciągają wielu mieszkańców. To również dobra alternatywa dla tych, którym brakuje czasu na lepienie własnych pierogów w czasie Bożego Narodzenia. – Święta to czas stołu, na którym nie może zabraknąć pierogów czy smacznego barszczu z uszkami. Wystarczy zajrzeć do nas, aby otrzymać dobre jedzenie z anielskich rąk – powiedział ks. prałat Wojciech Przybyła.
Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej podkreślił, że pierogarnia – w pozytywnym tego słowa znaczeniu – „kusi podniebienia wiernych”. – Święta mogą stać się dobrą chwilą do wsparcia naszych dzieł statutowych. Pierogarnia nie jest komercyjna, nie zarabia na konkretne osoby. Pokrywamy koszty, opłacamy rachunki, a środki pozyskane z obrotu przeznaczamy na wsparcie najbardziej potrzebujących spośród nas – powiedział ks. Przybyła.
Z bogatym menu można zapoznać się chociażby na stronie internetowej www.pierogarnia.pod.aniolami.pl. Oczywiście oprócz pierogów na chętnych czekają dobre zupy, a także niecodzienny smak barszczu.
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.