Pierogarnia pod Aniołami – nowe wyzwania w czasie pandemii
02 grudnia 2020 | 13:25 | jm | Bydgoszcz Ⓒ Ⓟ
„Caritas Diecezji Bydgoskiej od samego początku postawiła na gastronomię. Zarabiamy i dzięki temu możemy pomagać” – mówi dyrektor ks. prałat Wojciech Przybyła. Pierogarnia pod Aniołami w Bydgoszczy – tak jak setki tysięcy innych lokali gastronomicznych w całej Polsce – odczuła mocno skutki trwającej pandemii.
Tym bardziej, że hasłem reklamowym pierogarni są słowa: „Kupując – pomagasz”. – Na pewno jest to czas mobilizacji i wytężonej pracy całego zespołu. Towarzyszy nam wprowadzanie szeregu innowacyjnych rozwiązań. Po to, by wyjść naprzeciw wielu klientom – dodał odpowiedzialny za prowadzenie pierogarni Maciej Stefaniak.
Pomimo często zmieniających się obostrzeń nie doszło do zwolnień wśród personelu. Lokal pracuje pełną parą, oferując m.in. dowóz posiłków, a także wciąż udoskonalając swoją ofertę smakową. – To miejsce przyciąga dobrych ludzi. Im więcej osób zamawia posiłki na wynos, tym bardziej nasza sytuacja się stabilizuje – podkreślił ks. prałat Wojciech Przybyła.
Polewki z anielskiej kuchni, pierogi – mięsne, jarskie, gotowane, z gorącej patelni. Już teraz także można składać zamówienia na świąteczny stół. – Każdy posiłek jest wsparciem pięknego dzieła Caritas. Stąd człowiek się nie tylko pysznie naje, ale wesprze i swoją duchowość – powiedziała Katarzyna Łyszkowicz-Jankowska, korzystająca z usług lokalu.
Więcej informacji na temat działalności Pierogarni pod Aniołami, jej menu, można znaleźć na www.pierogarnia.pod.aniolami.pl.
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.