Zasłabnięcie przyczyną śmierci bp. Chrapka
19 października 2001 | 14:24 | rm/per //mr Ⓒ Ⓟ
Zasłabnięcie – to prawdopodobna przyczyna wypadku, w którym zginął wczoraj biskup radomski Jan Chrapek.
Sekcja zwłok wykazała, że biskup przed wyruszeniem w podróż zjadł bardzo skromny obiad. Od roku miał podwyższony poziom cukru we krwi, do tego był przepracowany. To mogło doprowadzić do zasłabnięcia.
Kanclerz radomskiej kurii ks. Edward Poniewierski powiedział KAI, że przed wyjazdem z Warszawy bp Chrapek dzwonił do Radomia i powiedział, że wraca po obiedzie. Sekcja zwłok wykazała, że miał w żołądku tylko śladowe ilości pokarmu. Poza tym od roku miał podwyższony poziom cukru i rozpoczął leczenie przeciwcukrzycowe. Do tego był zapracowany, mógł więc zasłabnąć, a wtedy jego samochód zjechał na przeciwległy pas i zderzył się czołowo z ciężarówką Star.
Sekcja zwłok wykazała, że zgon nastąpił na skutek zmiażdżenia klatki piersiowej i okolic żołądka. Wiele kości zostało połamanych, w wyniku urazu pękło serce.
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.